Beheer

BizTalk360 helpt u op een veilige, efficiënte, kosteneffectieve en meest productieve manier om uw BizTalk-omgevingen te bedienen en te beheren
operations Banner
biztalk operation-support

Overbelasting van uw BizTalk-applicatiebeheerders

In het BizTalk Administration Console ontbreken veel basismogelijkheden voor het dagelijkse beheer van BizTalk Server. Denk daarbij aan het ontbreken van webtoegang, geen dashboards, zwakke beveiliging, geen auditing, geen grafische hulpmiddelen, enzovoort. BizTalk360 zit boordevol features, die allemaal zijn ontworpen om uw dagelijkse BizTalk-administratie en beheer naadloos te laten verlopen.

Unieke dashboards voor unieke behoeften

Uw BizTalk-omgeving en oplossingen zijn uniek voor uw omstandigheden. Uw dashboards dienen derhalve uw setup te weerspiegelen. BizTalk360 biedt een krachtig dashboard-platform dat u, met behulp van widgets, op de door u gewenste manier kunt aanpassen. Daarnaast kunt u meerdere dashboards maken om bijvoorbeeld de gegevens uit externe bronnen weer te geven (zoals CRM, SAP, etc.) of meerdere scenario’s weer te geven.

Unique Dashboards
biztalk operation-secure

Bescherm en controleer de activiteiten van uw BizTalk-gebruikers

Veiligheids- en operationele controle (governance) is één van de basisfuncties van BizTalk360. Hiermee biedt BizTalk360 de mogelijkheid om medewerkers precies diè toegang te geven die ze nodig hebben om hun werk te kunnen doen. Bijvoorbeeld: het verlenen van read-only toegang aan ontwikkelaars tot het productiesysteem en ook de controle van hun werkzaamheden, zoals het starten van Send Ports, het stoppen van Receive Locations tot aan het Terminaten van Suspended Instances. Stelt u zich eens voor wat het uw bedrijf kost indien:

  • Een ontwikkelaar een niet getest component in uw productieomgeving implementeert!!
  • Een Support-medewerker die inzicht heeft in vertrouwelijke gegevens als patiëntendossiers of een financiële investering van 1 miljoen Euro van een vermogende client, etc.

Visualiseren van End-to-end-transacties zonder enige BizTalk-kennis

BizTalk is een zogenaamd loosly-coupled systeem, dat is gebaseerd op Pub/Sub. Wanneer u, met behulp van het standaard BizTalk-console, inzicht nodig heeft in een berichtenstroom van A naar B, dan heeft u daar BizTalk-expertise voor nodig. BizTalk360 lost dit op door het, op een grafische manier, visualiseren van de transactie en het opsporen van eventuele problemen door het extraheren van alle aanwezige informatie. Om van deze krachtige functionaliteit gebruik te maken, is het niet nodig om aparte componenten te ontwikkelen of uw huidige systeem aan te passen.

Visualize End-to-end Transaction
biztalk operation-qa

Laat uw getalenteerde ontwikkelaars hun tijd niet verspillen aan Applicatieondersteuning

Neem een moment de tijd om de volgende vraag te beantwoorden: wie is er betrokken bij de ondersteuning van uw BizTalk-oplossing? Is het een niet-BizTalk gespecialiseerde medewerker of zijn het uw getalenteerde BizTalk-ontwikkelaars? Helaas zal in veel gevallen het antwoord zijn, uw BizTalk-ontwikkelaars! Het standaard BizTalk Administration console vereist diepgaande BizTalk-kennis en het is onmogelijk om dit over te dragen aan niet-BizTalk gespecialiseerde medewerkers. BizTalk360 lost deze uitdaging op door middel van gecontroleerde toegang, aanpasbare user interfaces, rijke dashboards, krachtige probleemoplossing en hulpprogramma’s waardoor het mogelijk is om uw BizTalk-oplossing te ondersteunen met behulp van niet-BizTalk-specialisten.

Probeer gratis gedurende 14 dagen

Totale controle over uw BizTalk360-omgeving nodig?
Dan is dit het product voor u.

Volledig functionerende versie van BizTalk360. U kunt deze testen op uw eigen BizTalk-omgeving(en)

Operationele problemen oplossen in een fractie van de tijd

Beheerders die BizTalk-oplossingen moeten ondersteunen, gebruiken gemiddeld tussen de 7 en de 10 verschillende tools. Denk daarbij aan bijvoorbeeld: het BizTalk Admin Console, SQL Management Studio, het BAM portal, het ESB portal, Event Viewer en Performance Monitor. Dit leidt tot een verlies van productiviteit bij het analyseren van problemen, een steile leercurve om te begrijpen welke tooling het meest geschikt is in welke situatie en om op de diverse niveaus beveiliging in te regelen. BizTalk360 voorkomt deze uitdagingen door een uniform tool te bieden met uitgebreide beveiliging en auditing.

biztalk360 operation-troubleshoot
operation-users

Business Rules editor voor zakelijke gebruikers

Het standaard BRE-component dat wordt geleverd met BizTalk is ontworpen voor IT-ers en niet voor zakelijke gebruikers. Wanneer Business Rules moeten worden aangepast (bijvoorbeeld: een verhoging van de korting tot 40%), dan dient de zakelijke gebruiker contact op te nemen met de IT-er die de gewenste wijzigingen aanbrengt en de wijzigingen doorvoert door de gehele OTAP-straat.

BizTalk360 lost dat op door een webbased Busines Rules editor te bieden, waarmee zakelijke gebruikers de wijzigingen direct kunnen doorvoeren in de productieomgeving. Natuurlijk hebben we de volledige controle over het verlenen van rechten met betrekking tot het kunnen aanpassen en deployen van Business Rules, inclusief auditing om terug te zien wie welke wijzigingen heeft doorgevoerd.

Exceptions beheren en berichten opnieuw aanbieden

Veel klanten profiteren van het Exception Framework van de ESB Toolkit. Het met BizTalk meegeleverde ESB Exception Management portal is slechts een voorbeeldproject (niet te vergeten: het bevat aardig wat bugs). BizTalk360 wordt geleverd met een mooie en moderne user interface om ESB Exceptions te bevragen, met mogelijkheden om berichten te bewerken en berichten bulksgewijs opnieuw aan te bieden met zeer krachtige monitoring- en notificatiemogelijkheden. Bijvoorbeeld: U kunt elke 15 minuten monitoren op fouten in uw payroll-process en de relevante personen/teams daarvan op de hoogte brengen.

operation-messages
operation-repository

Bouw een Knowledgebase repository op

In een middleware platform zoals BizTalk zullen er, bij de dagelijkse ondersteuning, altijd wel veelvoorkomende problemen optreden. Bijvoorbeeld: Contoso Inc. stuurt van tijd tot tijd berichten met ongewenste ASCII-tekens, die tot het afbreken van het proces leiden. Of een partner die inkooporders verstuurd met datums in een onjuist formaat. BizTalk360 helpt bij het associëren van Knowledgebase (KB)-artikelen aan foutcondities (u kunt deze koppelen aan een specifieke BizTalk-applicatie, Service Instance-status, Service Instance-naam etc.). Als hetzelfde probleem nogmaals in uw omgeving optreedt, dan zal BizTalk360 het geassocieerde artikel aan het supportteam tonen, met een flinke tijdsbesparing als gevolg omdat analyse van het problem niet meer nodig is. Dit helpt ook bij het up-to-speed brengen van nieuwe medewerkers.

Houdt uw DBA tevreden

Over het algemeen geven DBA’s niet graag volledige toegang tot SQL Server-instances en systeem-databases (zoals de BizTalk MessageBox en Tracking database, etc.). Dat is helaas wel het geval als u gebruik maakt van de standaard tooling van BizTalk, zoals het Admin console. Met BizTalk360 heeft u gecontroleerde web-toegang tot de SQL Server-instances. U kunt pre-defined queries laten uitvoeren door uw support-personeel en toestaan dat databasesizes, SQL jobs etc. worden getoond. Hiermee elimineert u de noodzaak voor volledige toegang tot SQL Server.

operation-dba
Micheal

BizTalk360 offers your team many different features that compliment BizTalk to enhance your ability to provide a great service while lowering your total cost of ownership of your BizTalk investment through more efficient operations processes.Better service and lower costs are a no brainer in my eyes.
Michael Stephenson, Microsoft Integration MVP

Probeer het zelf

Wordt superproductief met fantastische tools

Advanced
Event Viewer

Het is niet eenvoudig om over meerdere BizTalk Servers events te associëren; en de standaard Event Viewer maakt het lastig om BizTalk-problemen te onderzoeken. BizTalk360 maakt u superproductief door events, afkomstig van meerdere BizTalk servers, op één pagina te tonen.

Disaster Recovery
Visualizer

De enige ondersteunde manier om backup te maken en Disaster Recovery mogelijk te maken, is door gebruik te maken van de met BizTalk meegeleverde SQL-jobs en Log Shipping-mogelijkheden. BizTalk360 biedt één enkele webpagina om de gezondheid van de backup/DR-configuratie na te gaan.

Message Box
Viewer Integration

De standaard MBV bevat meer dan 400 rules die allerlei verschillende aspecten van uw BizTalk-omgeving valideren. BizTalk360 integreert MBV volledig. U kunt MBV eenvoudig schedulen zodat MBV periodiek wordt uitgevoerd en de rapporten in BizTalk360 bekijken.

Tracking
Manager

U kunt op meerdere vlakken in BizTalk Tracking instellen; Pipelines, Orchestrations, Schema’s etc.. De Tracking Manager van BizTalk360 maakt het eenvoudig om vanuit één pagina te zien waar Tracking is ingeschakeld en deze instellingen bulkgewijs aan te passen.

Topology
Diagram

In een complexe BizTalk Server-omgeving moeten Administrators bekend zijn met de topologie. BizTalk genereert dynamisch het infrastructuur topology diagram. Dit is altijd in sync met de huidige setup van de omgeving. Geen Visio- of Worddiagrammen meer nodig!

Business Activity
Monitoring Portal

BizTalk360 bevat een Business Activity Monitoring Portal waarmee Administrators en supportpersoneel toegang hebben tot de BAM-activiteiten en naadloos de views in de BAM-databases kunnen inzien. U kunt ook notificaties instellen indien bepaalde BAM data thresholds optreden.

EDI Parties and
Agreements

Wees op de hoogte van uw EDI en AS2-berichtuitwisseling vanuit BizTalk360. U kunt ook de Parties, Business-profielen en Agreement-informatie bekijken die in uw BizTalk Server-omgeving zijn ingericht.

Probeer gratis gedurende 14 dagen

Volledig functionerende versie van BizTalk360. U kunt deze testen op uw eigen BizTalk-omgeving(en)


client speaks
We hebben BizTalk360 bij veel van onze klanten geïmplementeerd en altijd met goede responses. BizTalk360 helpt erg goed met het stroomlijnen van monitoring en beheer van de BizTalk-omgevingen van onze klanten. Dit is een fantastisch tool niet alleen voor beheerders, maar ook voor ontwikkelaars, QA en business users. Het product komt elke release met verbeterde features en er wordt echt rekening gehouden met de feedback van gebruikers. Wat mij betreft maakt dit product het leven van elke BizTalk-gebruiker een stuk aangenamer.
Eldert Grootenboer Microsoft Azure MVP, Microsoft Integration Architect, Motion10, Nederland